Faaliyetler

Resmi Gazete Tarihi: 29 Mart 2021 PAZARTESİ      Sayı : 31438    

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü Yönetmeliği

İşletmenin Faaliyet Alanları

İKİNCİ BÖLÜM

 Faaliyet Alanları, Yönetim Organları  ve Sermaye Limiti

Faaliyet alanları

MADDE 4 – (1) İşletme, çalışmaları sırasında eğitim ve öğretim ile bunlara katkıda bulunan uygulamayı ön planda tutmak ve Üniversitenin esas faaliyetlerini aksatmamak kaydıyla aşağıda belirtilen faaliyetlerde bulunur:

a)Yükseköğretim kurumları dışındaki kuruluşlar ile gerçek ve tüzel kişilerce talep edilecek bilimsel görüş vermek, proje hazırlamak, araştırma, uygulama ve benzeri hizmetleri yapmak, kurslar ve hizmet içi eğitim programları hazırlamak ve uygulamak, seminer, konferans, panel ve sempozyum düzenlemek, sınavlar yapmak.

b)Bilimsel sonuçların uygulanmasını ve teknolojiye dönüşümünü sağlamak.

c)Üniversitenin faaliyet alanı ile ilgili her türlü danışmanlık, uygulama, plan, deney raporları, fizibilite etüdü, model deneyleri, bilgi işlem, iş değerlendirmesi ve organizasyon yapmak, ölçme, ölçü ayarı hizmetleri yapmak ve bunlara ilişkin raporlar hazırlamak.

ç)Sanayi kuruluşlarınca üretilen çeşitli malların standartlara uygunluğu konusunda raporlar düzenlemek, analiz ve ölçümler yapmak, projeler hazırlamak veya uygulamak.

 d)Mevcut fiziki kapasiteyi değerlendirerek hizmet birimlerinin faaliyet alanı ile sınırlı olmak üzere yukarıda sayılanlar dışında kalan her türlü iş, hizmet ve mal üretiminde bulunmak ve Rektör’ün izni alınmak koşuluyla üretilen iş, hizmet ve malları pazarlamak ve satmak, tesis işletmeciliği yapmak.

e)Laboratuvar, atölye, arazi ve benzeri hizmet birimlerinde yapılacak tetkik, analiz, deneyler, kalite kontrol hizmetleri, her çeşit cihaz, makine, alet edevat ve benzerlerinin bakım, onarım ve tamir işlerini yapmak.

f)Üniversitenin faaliyet alanı ile ilgili her türlü yayın ve basım işlerini yapmak.

Son Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2022, Cuma